ARKEN Museum for Moderne Kunst ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab i Køge Bugt Strandpark syd for København.

ARKEN har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland. ARKEN blev indviet den 15. marts 1996 af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og er et af Danmarks nyeste kunstmuseer. Forud for åbningen lå flere års politisk arbejde for at gøre området syd for København til en væsentlig del af det danske kulturliv. Det blev den unge arkitektstuderende Søren Robert Lund, der overraskende vandt arkitektkonkurrencen med en dekonstruktivistisk museumsbygning, der var placeret i landskabet som et gigantisk strandet skib. Skibsmetaforen er også gennemgående indendørs med den enorme kunstakse formet som skroget på et skib, med høje, tunge døre af jern, med synlige bolte og møtrikker og metaltrapper. Det er et stykke særpræget og modig arkitektur, der danner ramme om en stor samling af moderne kunst og skiftende særudstillinger.

ARKENs samling indeholder flere end 400 værker. Det er dansk, nordisk og international samtidskunst primært fra perioden efter 1990.

Arken Museum for Moderne Kunst
Skovvej 100
2635 Ishøj
www.arken.dk